Kindertandarts Groningen

  • Vindt u kind het spannend om naar de tandarts te gaan? 
  • Vindt u kind het niet leuk om naar de tandarts te gaan?
  • Heeft u moeite om het kind mee te krijgen naar de tandarts?


Dit is heel herkenbaar, maar er zijn manieren om het kind met meer plezier naar de tandarts te laten gaan. Communicatie tussen de tandarts en het kind speelt hierbij een belangrijke rol. Wij vinden persoonlijk contact dan ook erg belangrijk. Bij ons weet u en uw kind dan ook altijd wie uw tandarts is en wie de behandeling gaat uitvoeren. Dit geeft kinderen een rustig en een veilig gevoel. Door onze jarenlange ervaring met tandheelkunde voor kinderen, bent u en uw kind bij ons in goede handen.

Het eerste bezoek aan de tandarts met uw kind

Het gebit voor jonge kinderen is enorm van belang. Wij krijgen dan ook vaak de vraag, op welke leeftijd een kind naar de tandarts kan. Wij houden een gemiddelde leeftijd aan van 2 jaar. Het is voor het kind van belang dat de eerste ervaring met de tandarts niet uit nood voorkomt. Het is dan ook goed om het kind eerst voor een controle bezoek langs te laten komen. We kunnen dan op een speelse manier het kind laten wennen aan de tandarts, zonder dat het een vervelende ervaring wordt voor het kind. Veel oudere personen hebben een angst voor de tandarts. Vaak heeft dit als oorzaak dat het eerste bezoek aan de tandarts in een ver verleden een traumatische ervaring heeft achterlaten. Daarom is het van belang om het eerste bezoek aan de tandarts op een jonge leeftijd in te plannen, nog voordat het kind pijnklachten krijgt.

Tandartspraktijk in Groningen voor kinderen 

Wij weten hoe belangrijk het is om een vertrouwensband op te bouwen met het kind. Onze tandartsen weten hier goed mee om te gaan. Door tijd te nemen voor de behandeling en op een speelse manier het kind uit te leggen wat er gaat gebeuren en waarom, zorgen onze tandartsen voor een zo plezierig mogelijke behandeling voor het kind.

Tandartspraktijk in Groningen voor kinderen 

Het is van belang om het eerste bezoek aan de tandarts op een jonge leeftijd in te plannen, nog voordat het kind pijnklachten krijgt.

Neem contact met ons op 

Wenst u nadere informatie over onze praktijk of over onze behandelingen? Stel gerust uw vraag of vragen via onze website of neem telefonisch contact met ons op.