Periodieke controle
Vullingen
Wortelkanaalbehandelingen
Kinderen
Implantaten
Mondhygiënist
Parodontitis
Orthodontie
Kronen en bruggen
Kunstgebit/frame
Klikgebit
Tanden bleken

Periodieke controle

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. U kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw gebit. Het is belangrijk om op de juiste manier te poetsen, flossen, stokeren of ragen en om regelmatige uw gebit te laten controleren.

Vullingen

De vulling is in de meeste gevallen in de kleur van de tanden, zodat de vulling niet zichtbaar is. In overleg met u kunt ervoor kiezen om de vullingen te laten plaatsen onder plaatselijke verdoving, zodat u minimale pijn ervaart tijdens de behandeling.

Wortelkanaalbehandelingen

Ontstoken tandweefstel kan behandeld worden door middel van een wortelkanaalbehandeling. Voordat wij een wortelkanaalbehandeling uitvoeren worden eerst één of meerdere röntgenfoto’s gemaakt van uw tand of kies. Op deze manier krijgen wij een goed beeld van de benodigde behandeling.

Kinderen

Het gebit voor jonge kinderen is enorm van belang. Wij krijgen dan ook vaak de vraag, op welke leeftijd een kind naar de tandarts kan. Wij houden een gemiddelde leeftijd aan van 2 jaar. Het is voor het kind van belang dat de eerste ervaring met de tandarts niet uit nood voorkomt.

Implantaten

Een tandheelkundig implantaat is een kunstwortel die van lichaamsvriendelijke (biocompatibele) materialen titanium, titanium-zirkonium of van keramiek is gemaakt. Onder een lokale verdoving in de kaak, wordt een implantaat operatief  geplaatst op de plek waar de tandwortel ontbreekt.

Mondhygiënist

Het is van belang om regelmatig een bezoek te brengen aan een mondhygiënist. Bij ons kunt u zich direct online aanmelden voor uw eerste bezoek aan de mondhygiënist in Groningen. Wij plannen op een korte termijn een afspraak met u in. U heeft geen verwijsbrief nodig.

Parodontitis

Voelt uw tandvlees pijnlijk aan of is het tandvlees ontstoken? Wij behandelen tandvleesproblemen. Het is van belang om tandvleesontsteking op tijd te behandelen. Neem hiervoor zo snel mogelijk contact met ons op.

Orthodontie

Als er bijzondere behandelingen nodig zijn, dan kunnen wij u verwijzen naar collega´s voor onder meer Orthodontische behandeling.

Kronen en bruggen

Wanneer een kies is verzwakt door en wortelkanaalbehandeling/ grote vulling kan er door de tandarts geadviseerd worden om een kroon te plaatsen. Indien u één of meerdere kiezen mist kan er een brug worden geplaatst.

Kunstgebit/frame

Bent u aan het overwegen of een kunstgebit wellicht ook iets voor u is? Bij ons kunt u terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens het gesprek nemen we uw persoonlijke wensen en mogelijkheden door. U kunt bij ons terecht met- en zonder doorverwijzing van uw tandarts.

Klikgebit

Een loszittend kunstgebit is een groot ongemak voor uw kauwcomfort. Vooral in de onderkaak is er vaak weinig retentie voor een goede kunstgebit. Met behulp van implantaten kan het gebit vastgeklikt worden, zodat uw kauwcomfort hersteld kan worden. U kunt weer onbezorgd lachen, maar ook weer goed kauwen.

Tanden bleken

Wilt u uw tanden laten bleken en met een stralend gebit door het leven?  Wij hebben de expertise in huis om uw tanden op een effectieve en duurzame manier te bleken. Met onze jarenlange ervaring ervaart u een optimale behandeling.

Tandartspraktijk Grunobuurt 

U kunt bij ons voor de deur parkeren. Ook zijn wij goed te bereiken met het openbaarvervoer. De bushalte is op 2 minuten afstand lopen. 

Neem contact met ons op 

Wenst u nadere informatie over onze praktijk of over onze behandelingen? Stel gerust uw vraag of vragen via onze website of neem telefonisch contact met ons op.